základní část, 9. kolo
22.09.2024 18:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Hráči Bohemians 1905. (© Bohemians 1905)

Tabulkoví sousedé si po záživné přestřelce rozdělili body. Bohemians v Liberci vybojovali remízu

Liberec remizoval v devátém kole Chance Ligy na stadionu U Nisy s Bohemians 2:2. Již ve třetí minutě rozradostnil fanoušky hostů chytrou patičkou Jan Kovařík, po půlhodině hry ale Severočeši utkání otočili. Domácí sice i nadále dominovali, atraktivní utkání však v 71. minutě vyrovnal Vladimír Zeman svým prvním zásahem v prvoligovém fotbale.

Tabulkoví sousedé z Liberce a Prahy měli v posledních čtyřech ligových zápasech naprosto totožnou formu, během níž zvítězili jen jednou. V posledním kole hráči Slovanu doma přivítali Plzeň, proti níž se dal vybojovaný bod brát jako úspěch. Bohemians však remizovali s Českými Budějovicemi, které do té doby pokaždé prohrály. Při výjezdu na sever Čech se tak chtěli Klokani pokusit vynahradit svým fanouškům toto zklamání.

To se v záživném vstupu do duelu podařilo již ve třetí minutě pohlednou patičkou Kovaříkovi, který z bezprostřední blízkosti těžil z průniku rychlonohého Jana Matouška po levém křídle. Na míči silnější domácí však brzy vyrovnali. Dominik Pleštil si ve vápně počínal nedovoleně, což z penalty s přehledem potrestal Ľubomír Tupta. Liberec skóre otočil po půlhodině hry. U malého vápna hlavičkoval volný Marek Icha poté, co k němu propadl centr.

I druhé dějství mohlo hned na začátek přinést rychlou branku, Michal Hlavatý však po náběhu za obranu vyslal z úhlu střelu, kterou gólman Tomáš Frühwald dokázal vytěsnit. Když poté selhal nikým neatakovaný Denis Višinský při střele z hranice vápna, vzali si slovo Klokani. Střídající Zeman si naskočil na centr Matěje Hybše a míč poslal nechytatelně k pravé tyči. Když už slavili otočku skóre i hosté po zásahu Roberta Hrubého, radost jim vzal ofsajdový praporek. Odmávání postavení mimo hru utnulo i oslavy Lukáše Letenaye, povedený obstřel zevnitř vápna k tyči tak nebyl uznán.

Liberec si nakonec se soupeřem z Prahy rozdělil body. V příštím kole do hlavního města sám zavítá, 28. září jej totiž hostí Dukla. Bohemka bude mít o den později nejkratší možný výjezd, v Edenu totiž vyzve Slavii.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

3:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele