základní část, 4. kolo
10.08.2024 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Václav Jurečka si otevřel střelecký účet v nové sezoně. (© Slavia Praha)

Duel neporažených ovládla Slavia. Kinský vynuloval i Olomouc, rozhodl opomíjený Jurečka

Slavia zvítězila ve čtvrtém kole Chance Ligy nad Olomoucí 2:0 a v Edenu tak bodovala už ve 13. zápase nejvyšší české soutěže v řadě. O výsledku rozhodl již v šesté minutě utkání Václav Jurečka, který při svém premiérovém startu v sezoně proměnil pokutový kop. Zatímco sešívaní zůstávají s brankářem Antonínem Kinským v lize nepřekonáni a tudíž i neporaženi, Sigma pod trenérem Tomášem Janotkou poprvé padla.

Sešívaní do utkání vstupovali v dobré náladě, jelikož ve středečním zápase třetího předkola Ligy mistrů zvládli s přehledem porazit belgický Royale Union SG. Slavia zároveň chtěla proti Olomouci, která pod vedením trenéra Janotky v úvodu nové sezony ještě neprohrála, odčinit poslední porážku ze vzájemného měření. Vykročit za odplatou se domácím podařilo skvěle.

Hned v šesté minutě kapitán Slavie Jan Bořil nastřelil ruku Jakuba Pokorného a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil nejlepší střelec posledních dvou ročníků nejvyšší české ligy Václav Jurečka, jenž nastoupil v aktuální sezoně vůbec poprvé, a Pražané šli do vedení. Produktivní forvard byl při chuti, jeho pokus z 16. minuty ale Tadeáš Stoppen zneškodnil.

O tři minuty později se k přímému kopu postavil Christos Zafeiris, jehož krásnou střelu zastavila až tyč olomoucké branky. V závěru prvního poločasu se domácí stáhli a lehkou herní převahu měla Sigma. Větší šanci si však nevypracovala a do šaten se šlo za stavu 1:0.

Druhý poločas začal stejně vlažně, jako ten první skončil. Na pořádnou šanci jsme tudíž museli čekat až do 63. minuty, kdy se před Stoppenem objevil Jurečka. Potvrzení slávistického vítězství ale přišlo až v 88. minutě, kdy střídající El Hadji Malick Diouf předvedl parádní individuální akci a za přispění teče bránícího hráče vstřelil druhý gól.

Brankář Antonín Kinský tak i ve čtvrtém ligovém utkání udržel čisté konto a v lize zůstává jako slávista nepřekonán. Sešívání i díky němu naplnili předpoklady, v Edenu ponechali všechny tři body a úspěšně zareagovali na výhru konkurenční Sparty, zatímco Olomouc poprvé v soutěžním utkání pod trenérem Janotkou padla.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Prokop

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

1:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele