základní část, 5. kolo
18.08.2024 14:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Jan Kliment dvakrát skóroval. (© Sigma Olomouc)

Famózní Kliment dvěma zásahy opět spasil Sigmu, Boleslav přišla o body v nastavení

Sigma Olomouc v atraktivním duelu pátého kola Chance Ligy nakonec zdolala Mladou Boleslav 3:2. Klíčovým mužem Hanáků se již poněkolikáté v tomto ročníku stal Jan Kliment, jenž nejprve skóroval v nastavení první půle a přestože po změně stran svým prvním zásahem v české nejvyšší soutěži srovnal hostující Benson Sakala, produktivní útočník v samém závěru druhého dějství strhl utkání zpět na domácí stranu a potvrdil výborný start olomouckých do nové sezony.

Oba kluby vstupovaly do zápasu jako sousedé v tabulce, přičemž výhra je mohla posunout na průběžné čtvrté až páté místo. Domácí do zápasu vstupovali jako favorité i přes to, že jejich soupeř dokázal v posledních dvou utkáních vsítit osm branek. Na soupiskách celků figurovala zvučná jména. Zatímco v sestavě Olomouce nechyběl forvard Kliment, jenž se nacházel na děleném prvním místě tabulky střelců, na druhé straně vyztužil defenzivu bývalý reprezentant Marek Suchý.

K první změně stavu na Andrově stadionu málem došlo už po čtvrthodině hry. Kliment se po zahrání standardní situace pokusil o nůžky, nicméně jeho zakončení mířilo těsně nad brankovou konstrukci. Do vedení se tak Hanáci dostali až ve 21. minutě, kdy se po rohovém kopu dokázal před bránou nejlépe zorientovat Matěj Mikulenka. Radost domácím dlouho nevydržela, protože ve 34. minute se hostující Vasil Kušej uvolnil a střelou z těžkého úhlu srovnal. Ve čtvrté minutě nastavení prvního dějství se dostala Olomouc znovu do vedení. Kliment získal odražený balon na hranici šestnáctky a tvrdým zakončením k tyči skóroval.

Hra pokračovala v aktivním tempu. Sakala převzal balon od Tomáše Ladry a po průniku domácí obranou dokázal ve 48. minutě vsítit srovnávací branku. Středočeši mohli překlopit misky vah na svou stranu jen minutu před koncem řádné hrací doby, kdy se dostal k balonu po nacvičeném signálu Lukáš Mašek, jenž nedokázal úspěšně zakončit. Vítězství si tak na své konto nakonec připsali Hanáci, neboť v nastaveném čase si na rohový kop nejvýše vyskočil Kliment a druhou trefou v utkání rozhodl.

Mladé Boleslavi se tedy nepodařilo potvrdit formu z posledních utkání. Hanáci naopak zvládli odčinit předchozí nezdar z minulého kola proti pražské Slavií. Dva góly Jana Klimenta navíc znamenaly jeho osamostatnění se na čele tabulky střelců.

Autor: Livesport.cz / Radek Svoboda

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

1:3

Reagovat
Tomko7

3:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele