základní část, 9. kolo
22.09.2024 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Jan Kliment dvakrát skóroval. (© Sigma Olomouc)

Po hektickém úvodu se radovala Olomouc, červený duel rozhodl Kliment

Olomouc porazila doma v devátém kole Chance Ligy Duklu 2:1. Klíčovou postavou zápasu se stal Jan Kliment, který už v první minutě otevřel skóre a ve druhé půli upevnil náskok Sigmy. Hostující Jakub Řezníček se výrazně přiblížil vstupu do Klubu ligových kanonýrů, jelikož svou snižující trefou zapsal už 99. zářez v nejvyšší české soutěži. Důležitým faktorem utkání byly rovněž červené karty, jelikož už v šesté minutě jednu obdržel domácí Adam Dohnálek a po něm v závěru první půle i obránce Pražanů Filip Lichý.

Sigma po povedeném startu nezažívala úplně zdařilé září. Neměla sice proti sobě jednoduché soupeře, každopádně remíza s Baníkem a porážka v Plzni ji odsunuly na sedmé místo v tabulce. Proti Dukle, která si nesla v zádech vítězství nad Českými Budějovicemi a remízu v Karviné, se Olomouci dařilo. Vždyť Sigma naposledy prohrála s Pražany před osmi lety.

A nemohla začít lépe, jelikož hned v první minutě si našel míč na hranici vápna Kliment a nekompromisně poslal domácí do vedení. Hektický start vyvrcholil o pár minut později, když Dohnálek nedovoleně zastavil protiútok hostů a uviděl červenou kartu. Olomouc ani v oslabení nepolevila a stále si vytvářela šance. Možnost Klimenta po průniku z levé strany však Pražané včas zblokovali.

A tak se příležitosti dočkala také Dukla, která zahrávala volný přímý kop z nebezpečné vzdálenosti od branky. Standardku rozehrál Martin Ambler, jehož střelu vytěsnil skvělým zákrokem Tadeáš Stoppen. Na konci první půle se stav hráčů na trávníku vyrovnal, když dostal červenou kartu za nevybíravý skluz Lichý.

Také do druhé půle lépe vstoupila Sigma. Svou herní převahu potvrdila v 59. minutě, kdy se po rohovém kopu nejlépe zorientoval ve vápně Kliment a pohotově zvýšil na 2:0. Naděje Dukly vzkřísil zkušený náhradník Řezníček, jenž využil průnikové přihrávky Martina Douděry a přízemní střelou snížil. Pražané se při závěrečném tlaku snažili vyrovnat, ovšem Olomouc dramatickou koncovku přežila a ubránila těsné vedení.

Sigma tak pošesté v řadě porazila Duklu a hodila za hlavu svá předešlá klopýtnutí. Navázat na své vítězství může 27. září na hřišti Sparty. Dukla zkusí napravit své zaváhání o den později doma s Libercem.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

1:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele