základní část, 12. kolo
20.10.2024 15:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Filip Vecheta (© 1. FC Slovácko)

Dynamo padlo podesáté v sezoně, ke čtyřgólové kanonádě dvěma góly přispěl Vecheta

Karviná opanovala utkání 12. kola Chance Ligy s Českými Budějovicemi, které porazila 4:1 a připravila jim desátou ligovou prohru v sezoně. Dvěma brankami se o to hlavní měrou postaral ve výborné formě hrající útočník Filip Vecheta.

Domácí před nedělním utkáním naposledy remizovali 0:0 s Hradcem Králové a na kontě měli jedinou porážku z předchozích šesti zápasů v lize (2-3-1). Naproti tomu hosté v 11. kole nestačili na Slovácko a s pouhým bodem se nacházeli na samém dně tabulky. Dynamo navíc čtyři z devíti porážek zaznamenalo venku, kde jako jediné v sezoně nebodovalo, přičemž na vítězství na venkovním stadionu čeká od října 2022.

První zajímavé akce se diváci na Městském stadionu dočkali už v šesté minutě zápasu, kdy šli domácí Andrija Ražnatovič a Amar Memič sami na branku hostů. Kvůli včasnému obrannému zákroku Jihočechů se ale ke střele nedostali. Karviná slavila až o minutu později, kdy Giannis-Fivos Botos našel přesnou přihrávkou Filipa Vechetu, jehož tečovaný pokus zpoza šestnáctky nakonec skončil v síti.

I přes jasnou herní dominanci Slezanů se do gólové příležitosti dostali i svěřenci Františka Straky. Ve 25. minutě se Ubong Ekpai dostal po individuálním průniku až do pokutového území, kde nastřelil břevno karvinské branky. V 29. minutě se ale opět radovali domácí, Amar Memič poslal přímý kop nákopem na zadní tyč, nikdo z hráčů balón ale netečoval a k překvapení brankáře Viléma Fendricha doputoval až do sítě.

I ve druhém poločase vstřelili hráči Karviné rychlý gól. Po pár sekundách využil zmatku v soupeřově vápně Kristián Vallo, jenž dokázal hostům odebrat balon a přihrát jej Vechetovi, který střelou na bližší tyč znovu propálil Fendricha. Jihočeský debakl v 63. minutě korunoval Kahuan Vinicius, který se po přihrávce od Botase na hranici malého vápna nemýlil a nasměroval míč k tyči. Hosté v samotném závěru zápasu alespoň snížili po přesné hlavičce Jakub Matoušek.

Domácí čeká příští neděli utkání v Mladé Boleslavi. České Budějovice si budou chtít spravit chuť v sobotu na Střeleckém ostrově, kde přivítají Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Radek Svoboda

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomko7

3:1

Reagovat
fcb+mufc

2:2

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele