základní část, 5. kolo
17.08.2024 17:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Hráči Bohemians 1905 (© Bohemians 1905)

Déšť Karviné štěstí nepřinesl, úspěšně zakončené úniky přinesly body pro Bohemians

Karviná nestačila v pátém kole Chance Ligy na Bohemians, jimž doma podlehla 1:2. Domácí chtěli fanouškům dopřát první tři body na domácím hřišti, tento plán ovšem dostal trhlinu hned v prvních dvaceti vteřinách hry, kdy skóroval hostující Jan Matoušek. První branku v novém dresu pak sice vstřelil karvinský Filip Vecheta, tři body však pro Bohemians vystřelil Júsuf.

Oba týmy se v minulém kole střetly s favority, na které nedokázaly vyzrát, a tak se dalo čekat, že bodovou ztrátu budou chtít dohnat právě ve vzájemném duelu. Možná i proto byl začátek duelu pořádně divoký. Hned v prvním minutě byl sám na své polovině Dávid Krčík, který ale zazmatkoval a nabídl míč Janu Matouškovi, jenž samostatný únik na gólmana zakončil obstřelem na zadní tyč. Během následujících minut si velké šance vyměnily oba celky, ale radoval se až v 9. minutě domácí Vecheta, jehož hlavička rozvlnila síť.

Zápas poté pokračoval ve velmi dobrém tempu, oba týmy se tlačily dopředu. Občasné nepřesnosti pak fanoušci odpustili, hráči totiž na mokrém terénu vehementně bojovali. Když už se zdálo, že poločas míří do remízového rozuzlení, přinesl radost pražskému celku útočník Júsuf, jenž od půlky utekl všem a dokázal zakončit přesně.

To však nemuselo být vše. Těsně před poločasem měla velkou šanci Karviná, ale slibné pozici nedokázal umístit hlavičku přesně Giannis-Fivos Botos. Rčení nedáš, dostaneš, mohli potvrdit hosté, kteří v nastavení upalovali v přečíslení na branku Karviné, jenže Matoušek tentokrát gól neslavil.

Parádní ofenzivní podívaná pokračovala i ve druhém poločase. Jako první pořádně zahrozili hosté, Matoušek se už poněkolikáté dostal do protiútoku, ale obrana stihla jeho pokus zablokovat. Z následného rohu pak hlavičkoval těsně nad Antonín Křapka. O dvě minuty později hrozil opět Matoušek, ten ovšem tentokrát nechal vyniknout gólmana. Trenér Bohemians Jaroslav Veselý mohl jen nevěřícně kroutit hlavou.

Obraz hry se pak změnil, Bohemians se s přibývajícím časem zatáhli před své vápno a Karviná začala dobývat, nicméně šance Botose či Mikuše zůstaly nevyužity. V deštivém utkání tak sebrali všechny tři body Bohemians, pro které to byla první výhra venku v této sezoně, zatímco Karviná prohrála třetí ze čtyř duelů.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomko7

1:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
coral

Hyský je špatný trenér. Jsem velmi zvědav, po kterém kole ho Karviná vyhodí. Myslím, že to nebude dlouho trvat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele