základní část, 4. kolo
11.08.2024 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hráči Slovácka (© 1. FC Slovácko)

Slovácko ukončilo gólové sucho, v Pardubicích si připsalo premiérové vítězství pod Westem

Slovácko si ve čtvrtém kole Chance Ligy poradilo s Pardubicemi. Hlavní hvězdou hostujícího týmu se přitom stala letní posila Gigli Ndefe. Angolský bek vstřelil svou první branku v dresu klubu z Uherského Hradiště a ukončil tak gólové sucho Jihomoravanů, kteří se pod trenérem Romanem Westem dočkali premiérového vítězství.

Nedělní program Chance Ligy načal duel mezi Pardubicemi a Slováckem. Východočeši vstupovali do souboje povzbuzeni výhrou na půdě Českých Budějovic, zatímco Slovácko v úvodních třech kolech nevstřelilo ani jeden gól a uhrálo pouze dva body. Do utkání v CFIG Areně vstoupili aktivněji svěřenci trenéra Romana Westa. Na centr Marka Havlíka v páté minutě si ve vápně naskočil Matyáš Kozák, ale trefil pouze prostor, kde byl připraven domácí brankář Viktor Budinský.

I další šance patřila hostům. Na hraně východočeské šestnáctky využili v 16. minutě narážečky Pavel Juroška s Markem Havlíkem, ale střelu včas zablokoval Jason Noslin. Po půlhodině hry o sobě daly vědět také Pardubice. Nebezpečnou střelu levou nohou zpoza pokutového území vyslala nová pardubická akvizice Dominique Simon, Milan Heča však jeho pokus vykopl pravou nohou do bezpečí. Francouzský novic v sestavě Východočechů v závěru úvodního dějství rozehrával dobře standardní situaci a donutil Heču k zákroku u levé tyče.

Úvodní branka duelu přišla po hodině hry, kdy Michal Trávník vybídl přesnou kolmicí Gigli Ndefeho, jenž zamířil z úhlu přesně na zadní tyč. Angolský bek se postaral o první branku Slovácka v sezoně a vykouzlil úsměv na tváři Romana Westa, jenž zažil premiérovou gólovou radost mezi českou elitou.

Slovácko dalo vítězstvím zapomenout na černou sérii ve venkovních zápasech a zároveň vyhrálo teprve podruhé z posledních 16 soutěžních utkání. Východočeši naopak se soupeřem z Uherského Hradiště padli v domácím prostředí teprve podruhé z posledních čtyř vzájemných střetnutí.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

2:0.. 2x Kalabiška

Reagovat
Tomko7

1:1

Reagovat
kecipep

0:3

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele