základní část, 4. kolo
11.08.2024 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Marvis Ogiomade (vpravo) v utkání s Mladou Boleslaví (© FK Mladá Boleslav)

Mladá Boleslav je doma v lize stále stoprocentní. Zkázu Dynama načal jeho bývalý kapitán

Výsledková mizérie Českých Budějovic v aktuální sezoně pokračuje. Svěřenci trenéra Františka Straky nezvládli ani čtvrtý zápas a prohráli na stadionu Mladé Boleslavi 0:4. Skóre utkání navíc otevřel Martin Králik, který za Dynamo nastupoval ještě v minulém ročníku a byl i jeho kapitánem. Středočeši tak doma v lize ještě neztratili ani bod a na čtvrteční odvetu Evropské Konferenční Ligy proti Beer Ševě se naladili vítězně.

Budějovické Dynamo přijelo ve 4. kole Chance Ligy do Lokotrans Areny s jediným cílem - získat první body v nové sezoně. Mladá Boleslav totiž ve čtvrtek odehrála těžký zápas 3. předkola Konferenční Ligy proti Hapoelu Beer Ševa a Jihočeši chtěli nabitého kalendáře využít. Aktivita týmu Františka Straky byla znát hned v úvodu utkání, když jako první ohrozil branku domácích Jan Suchan.

Pak už se však přihlásili ke slovu Středočeši a především bývalý kapitán Dynama Martin Králik. Slovenský obránce, který na jihu Čech strávil čtyři roky, napálil za vápnem pravačkou odražený míč a jeho rána zapadla k levé tyči branky Viléma Fendricha. Českobudějovičtí mohli vzápětí odpovědět, ale lob Marcela Čermáka vytáhl domácí brankář Matouš Trmal. Dynamo se ve zbytku poločasu dostávalo k šancím spíše sporadicky, ale i tak z nich několikrát zahrozilo. Tu největší měl ve 35. minutě Zdeněk Ondrášek, z bezprostřední blízkosti napálil tyč. Na brankovou konstrukci narazil v závěru i Vasil Kušej, a tak se do kabin šlo za stavu 1:0 pro Mladou Boleslav.

Tyč hrála roli i ve 49. minutě a znovu u toho byl Kušej. Mladoboleslavský útočník zvýšil na rozdíl dvou branek, když se při protiútoku dobře postavil na zadní tyčï a jeho spoluhráč Tomáš Ladra od něj odrazil stříleným centrem míč do brány.

Další ránu zasadil Dynamu v 64. minutě Lukáš Mašek. Střídající útočník nejprve na velkém vápně převzal skvělou nahrávku Patrika Vydry, prošel s balonem do pokutového území a zakončil na bližší tyč Fendrichovy brány. O necelou čtvrthodinu později bylo pro domácí ještě lépe. Na přihrávku Maška z levé strany si ve vápně naběhnul Solomon John a zblízka propálil brankáře Dynama počtvrté a naposledy.

František Straka tak pokračuje v nelichotivé ligové bilanci, proti Mladé Boleslavi zatím v kariéře uhrál pouze dva body. Jeho tým navíc stále nebodoval, v tabulce je poslední a za týden ho čeká utkání proti Plzni. Mladá Boleslav se dobře naladila na odvetu v Konfereční Lize a pokračuje v zajetém ligovém trendu, kde střídá prohry a výhry. Doma je však i nadále stoprocentní.

Autor: Livesport.cz / Petr Kallista

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele