základní část, 5. kolo
17.08.2024 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stadion Hradce Králové (© FC Hradec Králové)

Zahozená penalta Hradec tentokrát nemrzela, střeleckou reputaci si napravil Mihálik

Hradec Králové porazil v pátém kole Chance Ligy Duklu 1:0, a udržel si tak stoprocentní bilanci před vlastním publikem v této sezoně. Rozhodující trefu si připsal v závěru prvního poločasu Ondřej Mihálik, jenž napravil své zaváhání z předchozího utkání na hřišti Baníku, kdy neproměnil penaltu. To stejné se v úvodním dějství duelu proti Pražanům stalo také jeho spoluhráči Adamu Vlkanovovi.

Hradec Králové měl před utkáním s pražskou Duklou v letošním ročníku Chance Ligy na svém stadionu stoprocentní bilanci, v Malšovické aréně si Votroci poradili s Teplicemi i Mladou Boleslaví. Svěřenci trenéra Petra Rady odehráli první čtyři ligová kola v Praze, jediný venkovní duel skončil porážkou od Sparty na Letné. Velkou událostí byl první ligový start domácího Tomáše Petráška, odchovanec hradeckého fotbalu se "Pod lízátka" vrátil po mnoha letech v zahraničí.

První klíčový moment přišel v 18. minutě při třetím rohovém kopu domácích, po kterém VAR upozornil na ruku hráče Pražanů Filipa Lichého a sudí Jan Všetečka nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Vlkanova, ale jeho nepříliš povedený pokus vyrazil brankář hostů Matúš Hruška. Ve 36. minutě se pro hráče Dukly otevřel prostor před hradeckou šestnáctkou, střelecké pokusy Davida Ludvíčka i Štěpána Šebrleho ale obětavě zablokoval domácí obránce Filip Čihák. O dvě minuty později se do vápna černobílých vřítil Muris Mešanovič, po souboji s Petráškem se zřítil k zemi, ale rozhodčí jasně signalizoval, že pokutový kop se pískat nebude. Votroci nakonec udeřili v nastaveném čase. Ve 46. minutě po centru Daniela Horáka do pokutového území svého obránce předskočil Mihálik a zblízka překonal bezmocného Hrušku.

V úvodu druhého poločasu byli aktivnější domácí, ani jedno z mužstev si však dlouho nedokázalo vypracovat nebezpečnější příležitost. V 58. minutě se na hřišti poprvé v dresu Dukly objevil střídající Jakub Řezníček, který tento týden posílil útok Pražanů po přestupu z brněnské Zbrojovky. V 69. minutě vybídl Vlkanovu narážečkou ke střele Matěj Koubek, ta však mířila pouze doprostřed a Hruška ji dokázal vyrazit. Domácí i nadále kontrolovali hru a Duklu do šancí nepouštěli. V 85. minutě Petr Kodeš nádherně posunul míč na nabíhajícího Mihálika, ten ale po samostatném úniku pouze orazítkoval břevno Hruškovy branky.

Dukla se nedokázala gólově prosadit ani v nařízeném čtyřminutovém nastavení, a tak si svěřenci trenéra Davida Horejše v domácím prostředí připsali do tabulky důležité tři body.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Wild

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

3:0

Reagovat
Tomko7

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele