základní část, 9. kolo
22.09.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Martin Vitík (© Sparta Praha)

Navrátilec Ekpai brzkým vyloučením zmařil snahy Dynama. Sparta se bodově dotáhla na Slavii

Sparta zvítězila v devátém kole Chance Ligy na hřišti Českých Budějovic 2:0. Utkání rozhodl v 11. minutě hlavičkující Martin Vitík svým třetím zásahem v sezoně, sympatickou snahu Dynama zmařilo v závěru první půle vyloučení navrátilce Ubonga Ekpaie. Pražané se tak bodově dotáhli na Slavii, o průběžnou první příčku je připravilo lepší skóre městského rivala.

Letenští udrželi v předchozích třech utkáních napříč soutěžemi při výhrách čistá konta, posledním duelem navíc byl věhlasný triumf proti Salcburku v Lize mistrů. České Budějovice v minulém kole taktéž neobdrželi gól, bezbranková remíza s Bohemians ale znamenala pro Jihočechy jediný bodový zisk po sedmi zápasech v lize. Hráči Dynama tak mohli alespoň doufat, že sparťané po triumfu v milionářské soutěži usnuli na vavřínech.

Od začátku ovšem bylo zřejmé, že hosté přijeli neméně hladoví po úspěchu. Již v 11. minutě stvrdil dominanci Pražanů Vitík, jenž hlavičkou zúročil přesný centr Kaana Kairinena i nedůslednosti defenzivy Dynama. Následně se domácí osmělili a hned dvakrát byli blízko vyrovnávací trefě. Rychlonohý Quadri Adediran však po průniku do vápna nevyzrál na Petera Vindahla, gólovému zakončení hlavou v podání Marcela Čermáka pak předcházel ofsajd. Ve 38. minutě pak předčasně skončil návrat Ekpaie na Střelecký ostrov poté, co byl vyloučen za úder loktem do hlavy.

Druhá půle začala taktéž pod taktovkou hostů. Brzy se ale prodral na druhé straně až k zakončení Adediran, Vindahl zvládl jeho nadějnou střelu vytěsnit na tyč. V 55. minutě navýšil vedení Sparty Ermal Krasniqi. Tomu připravil míč do vápna na zlatém podnose Veljko Birmančevič, jenž předtím perfektně načasoval náběh za obranu. Vindahl se musel mít na pozoru i v 73. minutě, kdy vyslal z mírného úhlu prudkou ránu na bližší tyč čerstvý olík Marvis Ogiomade. Navzdory sympatickým snahám domácích si úřadující mistr mohl dovolit prorotovat kádr. Díky tomu se na hřiště podíval i Kryštof Daněk, jenž prostřelil gólmana z úhlu, předtím se ale nacházel v postavení mimo hru.

Sparta si tak odvezla ze Střeleckého ostrovu tři body. V dalším zápase vyzve 27. září doma Sigmu Olomouc, Budějovice o den později pojedou na hřiště Baníku.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomko7

0:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Lukáš Krejzar

Reagovat
Lukáš Krejzar

Sparťani to poserou, remiza 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele