základní část, 4. kolo
10.08.2024 14:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Oslavy hráčů Jablonce. (© FK Jablonec)

Kozel v pikantním souboji předčil Radu, Jablonci pomohl k výhře chycenou penaltou Hanuš

Pikantní návrat na Julisku vyšel trenérovi Luboši Kozlovi na jedničku. Bývalý lodivod Dukly dosáhl v rámci čtvrtého kola Chance Ligy coby kouč Jablonce na všechny tři body, zatímco jeho protějšek Petr Rada vyšel proti svému nedávnému zaměstnavateli naprázdno. Vítězství Severočechů 2:0 zařídil v prvním poločase Dominik Hollý, v závěru zápasu mu pak dal pečeť chycenou penaltou brankář Jan Hanuš.

Sobotní program nejvyšší české ligy otevřel zápas mezi Duklou a Jabloncem. Zatímco hosté hráli s favorizovanou Plzní v předchozím kole vyrovnaný duel, Pražané podlehli Spartě 0:2 a před vlastními fanoušky si chtěli napravit reputaci. Zajímavý byl už před samotným zápasem příběh obou trenérů. Zatímco lodivod Dukly Petr Rada odkoučoval na lavičce Jablonce 253 zápasů, jeho protějšek Luboš Kozel strávil v minulosti sedm sezon na Julisce.

V úvodních minutách diktovali tempo zápasu Severočeši, kteří vysokým presinkem nutili Duklu k chybám v rozehrávce a jen v první desetiminutovce zahrávali hned tři rohové kopy. Jablonecký tlak však k brance nevedl a oba týmy se uchýlily k více konzervativnější hře. První vážnější akce zápasu přišla ve 24. minutě, kdy potvrdil skvělou orientaci uvnitř šestnáctky soupeře Muris Mešanović, jenž ale jabloneckou branku přízemním pokusem minul.

V závěru první půle se nenudil ani gólman Dukly Matúš Hruška. Slovenský brankář nejprve ve 43. minutě musel vytáhnout perfektní zákrok proti tečované hlavičce Dominika Hollého, o dvě minuty později už však na stejného soupeře nevyzrál. Po standardní situaci se díky dobré práci Nemanji Tekijaškiho dostal balon do nebezpečného prostoru a Hollý tvrdou střelou na zadní tyč nedal Hruškovi šanci.

Ačkoliv byli ze začátku druhé půle na balonu více Pražané, byli to spíše Severočeši kdo se z rychlých protiútoků dostával do nebezpečnějších pozic. S ubývajícím časem rostla frustrace domácích, jejichž ofenzivní snažení nevedlo k většímu úspěchu.

Klíčový moment druhého poločasu přišel v 79. minutě. Jakub Zeronik se šikovně otočil ve vápně a jablonecký obránce Jakub Martinec zatáhl za ruční brzdu. Nařízeného pokutového kopu se ujal střídající Jakub Barac, ale Hanuš si s jeho nepřesvědčivým pokusem poradil. Definitivní tečku pak přidal čerstvě příchozí Bienvenue Kanakimana, který využil nabídku Matouše Krulicha a z pravé strany zpečetil vítězství hostů.

Dukla nedokázala skórovat ve druhém po sobě jdoucím utkání, zatímco Jablonec si připsal třetí čisté konto ze čtyř zápasů.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Rýdl

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomko7

1:1

Reagovat
oli9

0:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele