základní část, 4. kolo
10.08.2024 17:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Veljko Birmančević (© Profimedia)

Sparta derby v Ďolíčku zvládla. O výhře nad Bohemians rozhodl Birmačević

Sparta i s mnoha změnami v sestavě pražské derby na stadionu Bohemians zvládla a z Ďolíčku si odvezla cenné tři body. Klokani se sice po brance Júsufa dostali ve 40. minutě do vedení, Letenští ale dokázali ještě v nastaveném čase prvního poločasu vyrovnat, když se trefil Indrit Tuci. O zaslouženém vítězství svěřenců Larse Friise rozhodl ve druhé půli po nahrávce Lukáše Haraslína Veljko Birmačević.

Bohemians ve čtvrtém kole Chance Ligy přivítali v Ďolíčku vedoucí Spartu, která se po třech odehraných kolech stále mohla chlubit stoprocentní bilancí. Hosty z Letné čeká již v úterý nesmírně důležitá odveta předkola Ligy mistrů v Bukurešti, a tak trenér Lars Friis sáhl k mnoha změnám v základní sestavě. Právě spolupráce dvou nových hráčů vedla k první větší příležitosti, když Kryštof Daněk přihrávkou našel nabíhajícího Tomáše Wiesnera, který střelou mířil na zadní tyč. Michal Reichl v brance ale domácí podržel.

Ve 13. minutě se do nebezpečné situace poprvé dostali i domácí, tečovaná střela Jana Matouška však mířila pouze doprostřed branky. Z protiútoku se ale okamžitě do další velké brankové příležitosti dostala Sparta, když po přiklepnutí Wiesnera střílel tvrdě k tyči Daněk, Reichl ale vytáhl parádní zákrok. Aktivně hrající Wiesner zkoušel v 25. minutě překvapit gólmana domácích střelou ze střední vzdálenosti, ten však jeho střelu s problémy vyrazil.

Sparta měla i nadále výraznou územní převahu, Bohemka se pouze bránila, a tak gól domácích přišel jako blesk z čistého nebe. Martin Vitík míč hlavičkoval tak nešťastně, že ho naservíroval přímo do běhu Júsufovi, ten si obhodil dalšího sparťanského stopera Mathiase Rosse a běžel sám na branku. Se samostatným únikem si bahrajnský forvard úspěšně poradil a domácí tak šli ve 40. minutě do vedení. Klokani však vedení dlouho neudrželi, těsně před odchodem do kabin se totiž po centru Wiesnera trefil z voleje nikým nehlídaný Indrit Tuci.

Po změně stran tempo hry trochu opadlo a na první velkou příležitost se muselo čekat až do 62. minuty. To po levé straně unikl střídající Lukáš Haraslín, krásně před brankou našel Veljka Birmančeviće a ten neměl problém zakončit do odkryté branky. V 65. minutě se opět po souboji s Vitíkem dostával do nebezpečné situace Júsuf, po kontaktu se sparťanským obráncem upadl, ale sudí Karel Rouček zákrok jako nedovolený neposoudil a verdikt nezvrátil ani systém VAR.

O pár minut později se po narážečce Birmačeviće řítil do další šance Haraslín, po kličce brankáři ale musel zakončovat z velkého úhlu a trefil pouze boční síť. Sparta i nadále diktovala tempo hry, do několika slibných příležitostí se probojoval Victor Olatunji, skóre se ale neměnilo. V 86. minutě střílel nebezpečně Lukáš Sadílek, ale jeho pokus skončil vedle. Klokani se ještě pokusili o závěrečný nápor v pětiminutovém nastavení, ale do šancí se dostávali spíše hosté.

Sparta tak i po čtvrtém kole Chance ligy zůstává v čele tabulky s plným počtem bodů.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Wild

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

1:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele