základní část, 4. kolo
11.08.2024 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Emannuel Aririerisim (© FC Baník Ostrava)

Baník oslavuje nigerijského hrdinu, který šťastným gólem rozbil hradecký zámek

Už to vypadalo, že Baník Ostrava bude kousat zklamání. V rámci 4. kola Chance Ligy proti Hradci Králové hrál od 13. minuty přesilovku, ale až do 90. minuty nemohl urputný obranný zámek Votroků prorazit. Euforii nakonec spustil nečekaný střelec, šťastnou tečí se prosadil stoper Uchenna Aririerisim.

Baník šel do utkání s povzbudivým výkonem proti Kodani v zádech, Hradec Králové zase mohl cítit sebevědomí díky šesti bodům na kontě. Oba týmy tak začaly celkem zhurta, práci měl ale hlavně VAR, jenž nejprve nepřisoudil Baníku penaltu za loket v obličeji Karla Pojezného, aby za pár minut později upozornil hlavního rozhodčího na možnou červenou kartu pro hosty. Po chvíli bylo jasno - Jakub Kučera šel po nevybíravém šlapáku ze hry.

Ve 20. minutě však dostali Votroci výsostnou příležitost v podobě penalty po faulu na Adama Vlkanovu, nicméně pokus Ondřeje Mihálika dokázal špičkou kopačky vykopnout Jakub Markovič. Byť měli domácí více ze hry, větší šanci si opět vytvořili hosté, avšak dělovku Vlkanovy Markovič vyboxoval.

Poté však začalo velké obléhání branky Hradce Králové. Po hodně dlouhou dobu ale ne úplně nebezpečné, Baník hrozil jen z centrů, ty však buď vyřešila pozorná obrana, nebo v šancích selhal Tomáš Rigo s Filipem Kubalou. V nastavení však přišlo několik slibných příležitostí, nicméně neradoval se ani Ewerton, ani Kubala, který trefil z hranice vápna břevno, a tak skončil poločas bez branek.

Hned od úvodních vteřin druhé poloviny bylo jasné, jak bude vypadat. Baník soupeře zamknul v jeho vápně a Hradec Králové se jen hýbal v bloku. Nicméně úspěšně, centry do jeho vápna sice létaly, avšak Ostravané neměli štěstí na odrazy. V 59. minutě navíc Erik Prekop trefil břevno.

Byl to právě slovenský útočník, kdo měl na kopačce největší šanci. Po vynikající kolmici Matěje Šína běžel s Ewertonem po boku sám na gólmana Adama Zadražila. Brazilec však mohl jen kroutit hlavou, Prekop se totiž rozhodl zakončit sám, přičemž nedokázal trefit prostor brány. Fanoušci už slavili v 82. minutě, kdy se zdálo, že Šínovi nebrání nic v tom, aby trefil prázdnou bránu. V tom se ale vynořil skvělým skokem Zadražil, který vytáhl míč na roh.

Baník tlačil Hradec až do samotného konce a nakonec to vyšlo! Tomáš Rigo vypálil ránu zpoza šestnácky, která trefila Uchennu Aririerisima. Štěstí se konečně přiklonilo na stranu Baníku, jelikož míč byl tečován mimo dosah Zadražila. Z dlouhé přesilovky tak Baník přece jenom vytěžil tři body. Hradec, který podruhé v řadě dohrával v deseti, dál střídá výhry s prohrami.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

1:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele