základní část, 12. kolo
20.10.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Teplic (© FK Teplice)

Slovácko zahazovalo jednu šanci za druhou. Teplice mu uštědřily lekci z produktivity

Hráči Teplic vyhráli ve 12. kole Chance Ligy na hřišti Slovácka 2:0. Domácí si sice vytvořili mnohem více gólových příležitostí, za špatnou produktivitu je však potrestali Abdallah Gning a Filip Horský. Korunu špatné koncovce Slovácka nasadil neproměněným pokutovým kopem v 60. minutě Marek Havlík.

Jestli by se dala shrnout prozatimní ligová sezona Slovácka do jednoho slova, tak by to byl zajisté výraz efektivita. Tým z Uherského Hradiště měl totiž na svém kontě po 10 zápasech pouhých osm vstřelených branek, ty mu nicméně stačily na umístění v horní polovině tabulky. Severočeši se naopak před reprezentační pauzou bodově nadechli, jelikož na důležitou výhru v Pardubicích navázali domácí remízou s Duklou.

Do zápasu vstoupilo lépe Slovácko, které si již během první půle začalo vytvářet slibné příležitosti. Na sklonku úvodní desetiminutovky našel Michal Trávník uvnitř vápna zcela volného Michala Kohúta, jehož ránu z první zastavilo břevno, od něhož se následně míč odrazil jen na brankovou čáru. Tyč zachránila hostující celek i o pár chvil později, kdy po dalším exkluzivním centru Trávníka hlavičkoval Tomáš Břečka.

Drtivá převaha týmu z Moravy pokračovala i nadále. Skvělým individuálním průnikem se blýskl Kim Seung-Bin, jehož následnou ránu pod břevno vyrazil skvělým zákrokem Richard Ludha. Neskutečný festival smůly pokračoval i nadále, další Kimův pokus totiž skončil i tentokrát na tyči. Bezbrankový stav však ve 42. minutě prolomil na druhé straně přesným zakončením z rychlého protiútoku hostující Gning, a poslal tak Skláře do poločasového vedení.

Po změně stran vzbudilo emoce počínání Josefa Švandy, jehož nešetrný zákrok na Kima byl po zhlédnutí záznamu vyhodnocen jako penaltový. Slovácko tak dostalo možnost zahrávat pokutový kop, ten ale v 60. minutě nevyužil ke srovnání Havlík, jenž bránu přestřelil. V 82. minutě pak hosté pojistili svou výhru, když se přesnou dorážkou prosadil důrazný Horský. V závěru si vypilo Slovácko kalich hořkosti do dna, když jim po zásahu videorozhodčího nebyl kvůli faulu Rigina Cicilii uznán gól Havlíka.

Slovácko tak sérii tří soutěžních výher prodloužit nedokázalo. Naopak Teplice díky sedmi bodům z posledních tří duelů postupně stoupají tabulkou. Další zápas sehrají Skláři příští neděli doma proti Bohemians, což při současné formě Klokanů může vyústit v další bodový přísun. Tým z Uherského Hradiště vycestuje o den dříve na stadion Liberce.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (8)

Přidat komentář
kecipep

4:0

Reagovat
oli9

Kdo dá 4 góly

Reagovat
kecipep

3 tyčky a penalta, náběh na to byl

Reagovat
Tomko7

0:2

Reagovat
Agnar

Reagovat
fcb+mufc

3:0

Reagovat
Alan

0:1

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele