základní část, 5. kolo
18.08.2024 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Městský stadion Miroslava Valenty (© 1. FC Slovácko)

Obměněný Baník padl před živými kulisami v Uherském Hradišti po vlastním gólu

Baník Ostrava nezvládl výjezd na hřiště Slovácka, které v pátém kole Chance Ligy vyhrálo 1:0. Náročný program způsoben hraním v pohárové Evropě donutil kouče Pavla Hapala učinit hned šest změn v základní sestavě, i tak byli hosté nebezpečným sokem. Famózně chytajícího Dominika Holce však ve 44. minutě nešťastně překonal spoluhráč Matěj Chaluš, tři body tak zůstaly na jihu Moravy.

Baníkovci zajisté chtěli dát zapomenout na penaltové fiasko s Kodaní, které poskvrnilo jinak nebojácný výkon se slavným soupeřem. S věhlasnými Chachary v zádech je čekal složitý výjezd do Uherského Hradiště, na poslední střetnutí se Slováckem ale vzpomínali milerádi. V závěru loňské sezony totiž Moravanům uštědřili debakl 6:0, ti tak měli Ostravanům co vracet. Dění na stadionu bylo od začátku atraktivní jak na tribunách, tak na trávníku.

Ve 13. minutě byl ve vápně podezřele poslán k zemi Pavel Juroška, penalta se ale nekopala. To by domácí nemrzelo, kdyby pumelice Marka Havlíka vzápětí zapadla do šibenice, Holec však vytasil reflexivní zákrok. Chvíli nato předvedl na druhé straně um s míčem u nohy Filip Kubala, impozantní individuální průnik ovšem završil jen střelou doprostřed. Na konci povedené kombinace se poté objevil David Buchta, zpoza pokutového území ale poslal přízemní ránu těsně vedle. Holec znovu předvedl fenomenální zákrok v 36. minutě, kdy pohotově vytěsnil hlavičku Stanislava Hofmanna. Nakonec to byl jeden z baníkovců, kdo Holce překonal. Pokus Michala Kohúta nešťastně tečoval Chaluš.

I po výměně stran sudí nereagoval na spornou situaci, kdy Filip Vaško, jenž už měl žlutou kartu, zastavil rukou do obličeje průbojného Kubalu.V 56. minutě nastoupil na hřiště Michael Krmenčík, čerstvá posila Slovácka. V průběhu druhé půle se musel pro změnu více činit Milan Heča, gólman domácích ovšem stupňovaný nátlak Ostravanů ustál. V závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen Buchta, i tak ale hosté hrozili dál. Hlavičkující Jiří Klíma byl osamocen na zadní tyči, ve vyložené šanci nicméně minul.

Baník v dalším ligovém střetnutí vyzve 25. srpna doma Liberec. Slovácko čeká o den dříve nelehký výjezd do Prahy, kde vyzve úřadujícího šampiona Spartu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (12)

Přidat komentář
kecipep

2:0 Juroška a Krmenčík

Reagovat
smazaný uživatel

Cože tvl? Baník vyhraje 3:0, ať ty kokoty Chachaři zakopou do země

Reagovat
Alan

Tak co čuráku kde je těch tvych 3:0 ?? Polské židy si strč do prdele!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kde máš jaký Poláky?!? Židi jsou jenom Izraelci, Poláci ani náhodou. Naser si s nima pokud si je umíš strčit do prdele

Reagovat
Alan

No baník je přece polsko. A židy máš i v polsku..nevím proč by to měli být jen izraelci

Reagovat
smazaný uživatel

Izrael je jediněj židovskej stát na světe, tak 5% Poláků (to jenom důchodci) jsou židi Hráče Baníku neznam, jsem Slávista a ne Chachař tvl

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza to nebude. Výhra Baníku 3:0

Reagovat
Tomko7

2:2

Reagovat
oli9

0:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Alan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele