06.10.202412:58

Vedení Liberce mělo pohovor s hráči

Včerejší debakl 0:5 v derby s Jabloncem se neobešel bez reakce. Generální ředitel Jan Nezmar měl pohovor s hráči i trenéry, na kterém zdůraznil, že podobný výkon se nesmí opakovat a nebude tolerován.

infotbal.cz
06.10.202409:12

Kozel oslavil 100. ligovou výhru

Jablonec v podještědském derby zvítězil 5:0 v Liberci a hned dva důvody k radosti mohl mít trenér Luboš Kozel, jenž do léta vedl právě Slovan. Pro třiapadesátiletého trenéra to byla jubiljní 100. výhra v nejvyšší české soutěži.

06.10.202408:11

Na programu bude derby pražských "S"

Dnešní derby mezi vedoucí Slavií a obhájcem titulu Spartou bude vrcholem 11. kola Chance Ligy. Mezi oběma rivaly je tříbodový rozdíl. Zápas v Edenu začne v 18:30, Slavia doma prohrála v lize se Spartou jediné z posledních 12 utkání.

V generálce na derby obě pražská "S" remizovala v evropských pohárech. Sparta v úterý v Lize mistrů remizovala na hřišti Stuttgartu 1:1, Slavia doma uhrála ve čtvrtek stejný výsledek v Evropské lize proti Ajaxu. V minulé ligové sezoně všechny tři vzájemné duely dopadly nerozhodně.

V dalších dnešních zápasech Plzeň přivítá od 13 hodin Pardubice, další pohárový účastník Mladá Boleslav doma hostí Ostravu a Olomouc rovněž v 15:30 nastoupí proti Bohemians 1905.

ČTK
05.10.202423:37

Kováč: Porážka v derby jde za mnou

Liberec prohrál podještědské derby s Jabloncem ostudně 0:5 a zaznamenal s rivalem nejvyšší porážku v samostatné historii nejvyšší soutěže. "Tohle se nemělo stát, je to velká rána. Nedokážu si to moc vysvětlit. Náš výkon byl neomluvitelný, propadli jsme prakticky ve všem. Mrzí mě, že jsme ztratili důvěru lidí. Je to facka celému regionu do tváře. Prohrát derby můžeme, ale ne takovým způsobem. Jde to za mnou, protože jsem hlavní trenér a zodpovídám za to. Mrzí mě to. Důvěru musíme získat zpátky, ale to bude velmi těžké. Zkoušíme vybudovat nějaký herní projev, principy, vše jsme tímto hodili do koše. Budeme si to teď muset vyžrat. Od začátku jsme tahali ve všem za kratší provaz a v utkání jsme vůbec nebyli. Vlastní branka byla nepříjemná, ale nemůže nás takhle položit. Viděl jsem pak strach. V poločase jsme reagovali, chtěli jsme nastoupit v jiném rozpoložení. Ale některé výkony byly až trapné. Po prvním gólu jsme ztratili organizaci a už hrálo jenom jedno mužstvo. Dostávali jsme laciné góly z brejků, nedokázali jsme na to reagovat," řekl po debaklu domácí trenér Radoslav Kováč.

ČTK
05.10.202421:15

Jablonec zapsal nejvyšší výhru v Liberci

Vítězství 5:0 v Liberci se z pohledu Jablonce zapíše do historie. Svěřenci trenéra Luboše Kozla zaznamenali historicky nejvyšší triumf na půdě podještědského rivala.

05.10.202420:55

Chance Liga - výsledky

Výsledky dnešních zápasů české ligy: Karviná - Hradec Králové 0:0, České Budějovice - Slovácko 0:2 (45+6. z penalty Havlík, 80. Blahút), Teplice - Dukla 1:1 (42. Yasser - 68. Mešanović), Liberec - Jablonec 0:5 (17. vlastní Ševínský, 49. Kanakimana, 58. Nebyla, 61. Martinec, 90+3. Alégué).

05.10.202419:49

Poločas: Liberec - Jablonec 0:1

Poločasový výsledek podještědského derby: Liberec - Jablonec 0:1 (17. Ševínský).

05.10.202419:26

Vidím velký progres, hodnotil Straka

České Budějovice prohrály 0:2 se Slováckem a nadále čekají na první ligovou výhru v sezoně. "Bolí to, hodně to bolí. Kluky jsem po zápase za výkon pochválil. První poločas byl podle našich představ, udělali jsme pokrok v agresivitě a napadání. Bohužel nás srazily nastavené minuty. Možná bych se mohl zeptat pana (rozhodčího) Berky, proč jsme přetáhli ten nastavený čas. Navíc já jako bývalý stoper vím, že když couvám, jdu do výskoku, tak pak padám na zem, což se stalo Čoudkovi. Teď se jen můžu ptát, jestli to byla penalta, nebo nebyla. Ale já to neberu, protože tohle nemělo s penaltou nic společného a hodně to zápas ovlivnilo. Druhý poločas už nahrával týmu Slovácka, který čekal na brejky. Je to pro nás krutá porážka, ale máme se od čeho odrazit. Všichni zápas odmakali, vidím velký progres a budeme tako pokračovat. Chci, abychom tak, jak jsme hráli první poločas, vydrželi celý zápas," uvedl po zápase českobudějovický kouč František Straka.

ČTK
05.10.202418:15

Sestavy: Liberec - Jablonec

Základní sestavy pro severočeské derby:

Liberec: Bačkovský - Halinský, Ševínský, Purzitidis - Ghali, Icha, Hlavatý, Kayondo - Eneme, Letenay, Tupta.

Jablonec: Hanuš - Martinec, Tekijaški, Polidar - Čanturišvili, Nebyla, Beran, Cedidla - Kanakimana, Puškáč, Hollý.

05.10.202417:32

Spáčil zamířil na vyšetření do nemocnice

Královéhradecký Karel Spáčil po úderu do hlavy v utkání 11. kola první ligy v Karviné musel do nemocnice. Jednadvacetiletý obránce po poločase nuceně střídal, podle trenéra "Votroků" Davida Horejše v šatně na chvíli zkolaboval a odjel na vyšetření.

Spáčil utrpěl zranění v 27. minutě po centru z rohového kopu, po němž dostal ve vzdušném souboji s karvinským obráncem Douglasem Bergqvistem úder do hlavy. Mladý stoper se po ošetření, které trvalo necelé tři minuty, vrátil do hry viditelně otřesený. První poločas dokončil, ale do druhého dějství už místo něj nastoupil Samuel Dancák.

"Střídání Spáčila bylo vynucené. Dostal úder do hlavy a v šatně se pak složil. Musí na vyšetření do nemocnice," řekl trenér Horejš na tiskové konferenci po utkání, které skončilo bez branek.

ČTK
05.10.202408:13

Liga nabízí derby Liberec - Jablonec

Před nedělním soubojem pražských S se dnes v první fotbalové lize odehraje podještědské derby mezi Libercem a Jabloncem, který nedokázal svého severočeského rivala už šestkrát za sebou porazit. Nyní se o to pokusí s koučem Lubošem Kozlem, který ještě do minulé sezony Slovan vedl. Poslední tři vzájemné duely dopadly nerozhodně. Zápas začne v 19:00.

Už od 13:30 se utkají Karviná a Hradec Králové. Dva zápasy mají výkop v 16:00. Poslední České Budějovice budou proti Slovácku usilovat o první výhru v ligové sezoně a Teplice vyzvou nováčka pražskou Duklu.

ČTK
04.10.202418:24

Kováč: S Jabloncem je to velký příběh

"Vím, že je to velký zápas, osobně jsem ho zažil. My jako realizák jsme tu noví, u soupeře je zase kouč Kozel se svým týmem. Je to celé velký příběh. Soustředíme se na sebe, jen to můžeme ovlivnit. Jablonec má kvalitní tým, pod koučem Kozlem udělal určitý progres a rukopis nového trenéra tam je vidět. Víme, že když vyhrajeme, můžeme se posunout hodně nahoru a Jablonec přeskočit. Cítím dobrou koncentraci týmu a věřím, že to ukážeme i na hřišti. Fanouškům dlužíme dost, je čas, abychom doma zabodovali naplno," povzbuzuje před podještědským derby v rámci 11. kola Chance Ligy trenér Liberce Radoslav Kováč.

ČTK
04.10.202418:12

West Dynamo nepodceňuje

"Před týdnem jsme porazili Karvinou a já věřím, že po předchozích nepovedených zápasech nás to nakoplo do pohody. Utkání s Budějovicemi bude především o hlavě, nesmíme v něm nic nepodcenit. Viděl jsem Jihočechy v posledním zápase naživo proti Baníku, prvních 30 minut bránili velmi dobře a domácího favorita v podstatě do ničeho nepouštěli. I když prohráli 1:2, hráli solidně a byli nebezpeční směrem dopředu. V domácím prostředí určitě budou chtít zabrat, protože i pro ně ta situace není jednoduchá," uvedl před utkáním 11. kola Chance Ligy trenér Slovácka Roman West.

ČTK
04.10.202414:00

Na derby dohlédnou stovky policistů

Stovky policistů v neděli dohlédnou na bezpečnost, veřejný pořádek i dopravu v souvislosti s večerním derby mezi pražskou Slavií a Spartou v Edenu. Připraveni budou policisté z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, členové antikonfliktního týmu i speciální a krajské pořádkové jednotky, strážníci nebo policisté se psy a na koních. Pražská policie dnes na webu uvedla, že v případě potřeby bude situaci monitorovat policejní vrtulník. Při přípravě opatření spolupracuje s pořadateli zápasu, vedením obou klubů i s dopravním podnikem.

Policisté také tradičně doprovodí fanoušky hostujícího týmu při jejich pochodu na vršovický stadion. Sparťané se mají sejít na Staroměstském náměstí, odkud se podle policie okolo 16:00 přesunou k nedaleké stanici metra Staroměstská. Odtud dojedou na Želivského a následně se od stanice metra vydají pěšky na stadion v Edenu. Utkání odvěkých městských rivalů, které patří k nejsledovanějším domácím sportovním událostem roku, začne v 18:30. Policisté budou v pohotovosti i po skončení vyprodaného duelu pražských "S".

Zvýšená bezpečnostní opatření platila v hlavním městě také ve čtvrtek kvůli zápasu Evropské ligy mezi Slavií a Ajaxem Amsterodam. Před zápasem se několik desítek příznivců nizozemského klubu pokusilo bez vstupenky dostat násilím na stadion, zakročit proti nim museli těžkooděnci. Několik z nich policisté zajistili. Mluvčí pražské policie Jan Daněk dnes ČTK řekl, že šlo o pět fanoušků, kteří se dopustili přestupku. Policisté jim uložili pokutu, její výši mluvčí neuvedl.

ČTK
04.10.202411:14

Vorlický absolvoval operaci

Lukáš Vorlický se včera podrobil další operaci. Ofenzivní záložník Slavie má dlouhodobě potíže s kolenem a problém si obnovil ve druhé polovině září, v letošní sezoně si již nezahraje.

infotbal.cz
01.10.202409:47

Zbrojovka Brno zaměstnala Jiránka

Zbrojovka Brno má nové vedení a jeho součástí se stal i Martin Jiránek, někdejší český reprezentační obránce bude pracovat jako sportovní ředitel druholigového českého klubu.

fczbrno.cz
30.09.202417:09

Chance Liga - ideální sestava

Ideální sestava 10. kola české ligy: Hanuš (Jablonec) - Halinský (Liberec), Chaluš (Ostrava), Tekijaški (Jablonec), Doski (Slovácko) - Polidar (Jablonec), Zafeiris, Provod, Diouf (všichni Slavia) - Eneme, Letenay (oba Liberec).

Livesport
30.09.202413:33

Sparta ve Stuttgartu bez Cobbauta

Elias Cobbaut nepomůže pražské Spartě ani v zítřejším utkání Ligy mistrů ve Stuttgartu. Nejnovější posila z Parmy by se měla v týdnu vracet do tréninku po svalovém zranění.

isport.cz
29.09.202422:10

Prohráli jsme ostudně, hlesl Veselý

Bohemians 1905 ve vršovickém derby nestačili na Slavii a prohráli jednoznačně 0:4. "Není co hodnotit, prohráli jsme naprosto zaslouženě, možná až ostudně. Náš výkon nebyl dobrý, musím se omluvit fanouškům. Chtěli jsme být aktivní, což se bohužel nepodařilo, chyběly tomu emoce. Bylo to z naší strany odevzdané, ať už to bylo přehnaným respektem nebo průběhem zápasu. Třetí gól utkání v podstatě vyřešil. Po změně stran jsme chtěli odehrát lepší poločas, nedostat gól a aspoň jeden vstřelit, naopak jsme ale hned inkasovali. Musím uznat, že Slavia má ohromnou sportovní formu, horko těžko si proti ní něco vytvoříte," uvedl po zápase trenér domácího mužstva Jaroslav Veselý.

ČTK
29.09.202420:58

Slavia vytvořila defenzivní rekord

Dnešní výhrou 4:0 ve vršovickém derby nad Bohemians 1905 vytvořila Slavia defenzivní rekord ligy, když v úvodních devíti kolech inkasovala pouze jednou. Dvacátou brankou v ročníku se navíc dotáhla na vedoucí Spartu i v ofenzivní statistice.

ČTK

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele