základní část, 7. kolo
04.09.2022 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník proti Hradci nevyužil přesilovku a dál se trápí

Ani oslabeného protivníka není současný Baník schopen porazit. Hradec Králové dohrával více než půlhodinu utkání pouze s deseti hráči na hřišti, přesto proti Ostravanům uhájil remízu. Východočeši tak v tabulce zůstávají na vynikajícím třetím místě, to Slezané se po víkendovém programu propadli již na 14. pozici.

První půle zápasu spíš nudila. Úvodní střelu mezi tři tyče si ze všech aktérů na trávníku připsal až ve 28. minutě hradecký záložník Rada, avšak s jeho slabým pokusem po zemi neměl hostující brankář Laštůvka mnoho starostí. Baník do přestávky nejvíce zahrozil ve 42. minutě. Centr Takácse z pravé strany tečoval na bránu soupeře Klíma, avšak pozorný gólman Reichl vytěsnil míč mimo tři tyče.

Druhý pokus na otevření skóre dostal Klíma sedm minut po změně stran, kdy se s Kuzmanovićem hnal do protiútoku. Po přihrávce druhého jmenovaného se Klíma šikovně uvolnil okolo Kodeše, ale pokus doprostřed brány zlikvidoval Reichl. Za další tři minuty se za obranu Hradce dostal Buchta, jehož při postupu vpřed fauloval Novotný. Buchta nakonec střílel do tyče, nicméně rozhodčí se vrátil k přestupku bránícího hráče. Ten zabránil vyložené příležitosti, a proto uviděl červenou kartu, po níž musel předčasně do kabin.

Slezané mohli přesilovku využít hned z následující standardní situace, Fleišmanova rána ovšem po teči ve zdi proletěla těsně kolem tyče do zámezí. V podobných místech skončil také křižný přízemní pokus Buchty po hodině hry. V 66. minutě zase vyslal zajímavý obstřel Kuzmanović, Reichl byl ale na zemi včas.

Na svou neefektivitu mohl Baník draze doplatit v samotném závěru, kdy hradecký Čihák nebezpečně hlavičkoval po standardce. Mířil ovšem přesně doprostřed, kde byl připraven Laštůvka, který po úspěšném zákroku nezapomněl na své tradičně teatrální rozčilování vůči spoluhráčům. Ani verbální sprcha veterána mezi třemi tyčemi však Ostravě nezajistila tříbodový zisk.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Alan

0:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
hematop

13:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele