Další články

Sudí před startem ligy: Kalibrovaná čára, centrum videorozhodčích a diskuze jen s kapitány

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR po vzoru mistrovství Evropy od nové ligové sezony zavede přísnější pravidla pro komunikaci hráčů se sudími, s nimiž budou moci diskutovat jen kapitáni. Trendem kratších nastavení a menšího počtu zásahů videorozhodčích z turnaje v Německu se naopak nejvyšší soutěž inspirovat nehodlá.

Matějka se z hostování nevrací do Plzně, stal se kmenovým hráčem Dukly

Útočník Lukáš Matějka se stal třetí letní posilou Dukly. Šestadvacetiletý hráč strávil v dejvickém celku poslední dvě sezony na hostování, nyní se prvoligový nováček dohodl s Plzní na jeho přestupu. Pražané podepsali s Matějkou dvouletou smlouvu.

Sparta představila nového kapitána, Krejčího ve funkci nahradí Panák

Pražskou Spartu povede v nové sezoně jako kapitán Filip Panák. Osmadvacetiletý stoper nahradí ve funkci Ladislava Krejčího, který v červnu přestoupil do Girony.

Liberec nepřestává v posilování, z Ballkani ulovil kosovského reprezentanta Zybu

Hráči Liberce posílil čtyřnásobný kosovský reprezentant Qëndrim Zyba. Třiadvacetiletý střední záložník přestoupil z týmu Ballkani a podepsal smlouvu do roku 2027. Slovan o tom informoval na webu.

Dancák se do Mladé Boleslavi vracet nebude, Hradec Králové ho získal natrvalo

Slovenský hráč Samuel Dancák přestoupil z Mladé Boleslavi do Hradce Králové, kde už minulou sezonu hostoval. Šestadvacetiletý záložník podepsal na východě Čech tříletou smlouvu. "Votroci" o tom informovali na webu.

Slovácko hlásí tři posily, na Moravu přicházejí Vaško, Azevedo a Ndefe

Slovácko získalo hned tři posily. Prvoligový klub z Uherského Hradiště přivedl rodáka z Nizozemska beka Gigliho Ndefeho, s nímž se dohodl na dvouletém kontraktu. Slovácko angažovalo také slovenského obránce Filipa Vaška a brazilského ofenzivního univerzála Dyjana Carlose de Azeveda. Oba s týmem trénovali od začátku přípravy a uspěli na testech. De Azevedo uzavřel podle klubového webu v Uherském Hradišti dvouletou smlouvu, Vaško se upsal na tři roky.

Slavia posílá Halinského na hostování do Liberce

Hráči Liberce se mohou těšit na další posilu. K severočeskému prvoligovému týmu se ze Slavie připojil obránce Denis Halinský, kluby dotahují dohodu o hostování do konce nadcházející sezony. Pražané na sociální síti X uvedli, že budou mít možnost si dvacetiletého zadáka po půl roce předčasně stáhnout zpět.

Slavia nemá dobré zprávy, Staněk bude kvůli zranění chybět celý podzim

Brankář Jindřich Staněk bude Slavii chybět nejméně půl roku. Osmadvacetiletý gólman v úterý podstoupil operaci ramene, které si poranil v posledním utkání české reprezentace ve skupině na mistrovství Evropy proti Turecku, a do plného tréninku se vrátí až v lednu. Pražský prvoligový klub o tom informoval na sociální síti X.

Vydra dočasně opouští Spartu, na roční hostování bez opce ho získala Mladá Boleslav

Patrik Vydra odešel ze Sparty na roční hostování do Mladé Boleslavi. Dohoda neobsahuje opci na přestup, Pražané si jednadvacetiletého obránce mohou v zimě stáhnout zpátky. Obhájci titulu o tom informovali na sociální síti X.

Druhá letní posila pro Karvinou, po Knoblochovi přivedla z Brna obránce Endla

Obránce Lukáš Endl se stal druhou letní posilou Karviné. Jednadvacetiletý hráč přestoupil do slezského klubu z brněnské Zbrojovky a podepsal dlouhodobou smlouvu. Kluby o tom informovaly na svých webech.

Vorlický může rozhodovat zápasy, věří Trpišovský. O brankářích jasno nemá

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský má pro sešívané samé dobré zprávy. A nejde jen o jasné vítězství 3:0 nad Rapidem Vídeň, které podle trenérského týmu kazil jen rozhodčí. Lodivod sešívaných chválil za progres záložníka Lukáše Vorlického. "Pokud by si udržel tuto úroveň a byl zdravý, tak pro nás brzy může být hráčem, co bude umět změnit vývoj utkání," věří Trpišovský. Řeč přišla také na gólmana Kinského, zraněného Zafeirise i talentovaného Alexandra Bužka.

Olayinka zpátky do Slavie? Rádi bychom ho u nás uvítali, potvrdil Trpišovský

Největší bombu tohoto přestupového období již Slavia odpálila příchodem Tomáše Chorého. Nicméně další velká posila může následovat, inFotbal.cz totiž informoval o tom, že návrat útočníka Petera Olayinky je blíže, než by se mohlo zdát. Jindřich Trpišovský, trenér sešívaných, nemlžil a zájem vicemistra z Edenu potvrdil.

Sparta bude ladit formu v Bavorsku, volno zatím mají reprezentanti Haraslín i Preciado

Sešívaní ladí herní formu na novou sezonu v Rakousku, mistrovská Sparta míří pro změnu do bavorského Grassau. Trenérský tým vedený novým hlavním koučem Larsem Friisem bude cepovat šestadvacet hráčů. Kromě mladíků Karabce, Sejka a Ševčíka, kteří odešli do zahraničí na hostování, chybí i útočník Radek Šiler, jenž se bude chystat s rezervou na nový ročník druhé nejvyšší soutěže. Nejede ani Patrik Vydra, jenž řeší hostování v některém z klubů Chance Ligy.

Slavia porazila Rapid Vídeň. Další nezdary mají na kontě Baník Ostrava, Slovácko a Pardubice

Hráči Mladé Boleslavi porazili doma 2:1 druholigovou Jihlavu a vyhráli i páté přípravné utkání před novou sezonou. Slovácko zakončilo soustředění ve Slovinsku porážkou 1:3 na hřišti Olimpije Lublaň. Ostrava v zápase hraném netradičně 4x30 minut podlehla 1:2 polskému týmu Widzew Lodž.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele