6. kolo
05.10.2024 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Unionu Berlín. (© AFP)

Vogt se trefil po 10 letech, Dortmund stále čeká na první venkovní ligovou výhru

Union Berlín prodloužil svou vítěznou sérii na Alte Försterei na čtyři zápasy díky výhře 2:1 nad Borussií Dortmund, která letos v Bundeslize ještě nezvítězila na hřišti soupeře. K triumfu domácím pomohl Kevin Vogt, jenž se prosadil v německé nejvyšší soutěži po 10 letech.

Poté, co Dortmund v předchozích třech utkáních pětkrát inkasoval během úvodních 25 minut, vypadal opět nejistě a snahy bývalého dortmundského obránce Toma Rotheho a Benedicta Hollerbacha byly varováním. To však nebylo vyslyšeno a Nico Schlotterbeck v pokutovém území poslal Hollerbacha k zemi, čímž zapříčinil penaltu. K pokutovému kopu se postavil Vogt, který chladnokrevně zamířil a nedal najevo, že to byl jeho překvapivě první bundesligový gól v posledních 275 zápasech, což je rekord ligy pro hráče v poli.

Pozoruhodné je, že tři ze čtyř Vogtových bundesligových gólů v kariéře nyní padly proti Dortmundu a jeho zásah inspiroval Union k pokračování ve stejném duchu. V závěru první půle zaslouženě zdvojnásobil své vedení zásluhou Yorbeho Vertessena, který si na hranici pokutového území našel prostor a razantní přízemní ranou přes houf těl překonal Gregora Kobela.

Dortmundu nezbývalo nic jiného, než se pokusit zopakovat svůj počin z předešlého kola a vyhrát. Po přestávce si konečně začal vytvářet vlastní příležitosti. Nejlepší z nich byla rychlá protiakce, při níž se Maximilian Beier řítil sám na branku, ale Frederik Rönnow rychlou reakcí jeho únik zneškodnil. I přes tuto chybu se podařilo hostům snížit o několik minut později, když Julian Brandt uvolnil Juliana Ryersona, který s přehledem zakončil pravou nohou a vrátil svému bývalému zaměstnavateli pouze jednobrankový náskok.

Tlak na zadní řady Unionu byl obrovský, protože hosté se hnali za vyrovnáním. Střely Vertessena, Hollerbacha a Tima Skarkeho ukázaly, že samy mohou být skutečnou hrozbou. Die Eisernen se však ubránili a pod vedením Bo Svenssona zaznamenali čtvrté vítězství v sedmi soutěžních zápasech, čímž přeskočili tým Nuriho Sahina a dostali se do prozatímní první šestky.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele