3. kolo
14.09.2024 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Leverkusenu. (© AFP)

Schickův nigerijský konkurent nasměroval Bayer k výhře nad Hoffenheimem

Hráči Leverkusenu vyhráli v pátém kole Bundesligy na půdě Hoffenheimu 4:1, a nedopustili tak krach podobný tomu s Lipskem. Hlavní postavou utkání se stal útočník Victor Boniface, jenž dvěma góly a asistencí opět pořádně ztížil pozici Patriku Schickovi. Ten se na hřiště dostal až v průběhu druhého poločasu a výrazněji do průběhu duelu nepromluvil.

Oba celky si do vzájemného duelu sice z prvních dvou kol nesly totožnou bilanci jedné výhry a jedné porážky, role favorita však i přesto jednoznačně náležela obhájci titulu. Ten navíc nad Hoffenheimem zvítězil už pětkrát v řadě. Pro tuzemské fanoušky bylo zajímavostí, že na obou stranách působilo dohromady šest českých hráčů, z různých důvodů se však od prvních minut představil jen domácí Pavel Kadeřábek.

Prakticky vzápětí po úvodním hvizdu mohl jít Leverkusen do první velké šance, když se do samostatného úniku řítil po chybě obrany Florian Wirtz. Oliver Baumann mu ovšem včasným vyběhnutím úmysl překazil. O poznání úspěšnější byli hosté na konci úvodní dvacetiminutovky, kdy se Boniface těsně vyhnul ofsajdovému postavení, předložil míč jako na zlatém podnose Martinu Terrierovi a letní posila z Rennes si jednoduchým zakončením do prázdné branky připsala svůj první přesný zásah v novém dresu. Asi čtyři tisíce fanoušků Die Werkself znovu propukly v jásot po půlhodině hry. Boniface opět utekl obraně, tentokrát se však rozhodl sám zakončovat a přesnou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Ideální scénář z pohledu hostů se mírně začal kazit krátce před odchodem do šaten, kdy Piero Hincapié neodvrátil centr z levé strany, který tak propadl až k Mërgimu Berishovi, a ten z krkolomné pozice překonal Lukáše Hradeckého.

Po změně stran se průběh duelu zhruba na 20 minut výrazně zklidnil, jenže pak přišla závěrečná část zápasu a s ní i další pozdvižení. Alejandro Grimaldo byl na první pohled faulován kousek za vápnem, po přezkumu u videa však nakonec byla nařízena penalta. Té se ujal Wirtz a bez problémů zaznamenal třetí gól svého týmu. Jen několik desítek sekund nato Boniface přešel přes Kadeřábka a podobným zakončením jako v první půli dal definitivní razítko na úspěch hráčů v bílém.

Ti si pak bez většího překvapení náskok pohlídali a duel dovedli k vítěznému konci. V příštím kole 22. září je bude v domácím prostředí čekat Wolfsburg. Hoffenheim se o den dříve vydá na hřiště Unionu Berlín.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele