5. kolo
28.09.2024 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Benjamin Šeško (© AFP)

Lipsko ukončilo gólový půst jednoznačnou výhrou nad Augsburgem

Hráči Lipska ukončili sérii dvou bundesligových bezgólových remíz, když v pátém kole rozstříleli na domácím stadionu Augsburg 4:0. Hlavní podíl na výhře Býků měl Benjamin Šeško, jenž si na své konto připsal dva góly a asistenci. Fotbalisté ze Saska tak v odpoledním utkání vstřelili stejný počet branek jako v dosavadních čtyřech ligových zápasech.

Domácí fanoušci dostali od svých miláčků brzký dárek v podobě vykoupení za bezbrankové remízy. Willi Orbán zahájil úspěšnou akci, když svou přihrávkou našel Loise Opendu, jehož prudký pas zamířil přesně na kopačku Šeška. Slovinec pak stylově prolomil svou střeleckou smůlu, když obešel jednoho obránce a poté se trefil z velké dálky do dolního rohu.

Šeškovi následně stouplo sebevědomí, během pěti minut totiž vyzrál na defenzivu Augsburgu znovu. Stalo se tak poté, co usměrnil mezi tři tyče pas Davida Rauma, čímž překonal bezmocného Nediljka Labroviče. Augsburg pak dostal možnost duel zdramatizovat, když Luthsharel Geertruida v pokutovém území srazil Dimitrise Giannoulise. Jeffrey Gouweleeuw z penaltového puntíku sice trefil prostor mezi třemi tyčemi, ale Péter Gulácsi předvedl svůj první penaltový zákrok v Bundeslize po dvou letech a udržel dvoubrankové vedení svého týmu.

Krátce po návratu ze šaten se prosadil Openda. Belgičan šikovně převzal přihrávku Xaviho Simonse a překonal brankáře. Před hodinou hry se Simons sám dostal do velké šance, kterou nakonec i dokázal zužitkovat. Mladý Nizozemec využil šikovněho sklepnutí míče od Šeška a překonal Labroviče.

S blížícím se koncem duelu klesla intenzita, domácí si uvědomovali důležitost následujícího zápasu Ligy mistrů s Juventusem, proto se chtěli především vyvarovat zbytečným ztrátám. Lipsko se po závěrečném hvizdu vyšplhalo na druhou příčku, přičemž v nejvyšší německé soutěži zatím nenašlo přemožitele.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele