5. kolo
28.09.2024 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tomáš Čvančara (© AFP)

Mönchengladbach doma po sedmi měsících zvítězil. Tři body proti Unionu v nastavení vystřelil Čvančara

Borussia Mönchengladbach ukončila sedmiměsíční čekání na domácí výhru v Borussia-Parku. V pátém kole Bundesligy díky pozdní trefě Tomáše Čvančary z 96. minuty porazila Union Berlín 1:0 a vyšvihla se v tabulce ze sestupových pozic na 10. místo.

Domácí chtěli konečně prolomit dlouhé čekání na domácí výhru a do zápasu šli s jasným cílem. Největší šanci prvního poločasu měl v 17. minutě Kevin Stöger, který však z dvanácti metrů branku z voleje přestřelil a zahodil tak velkou šanci.

Po klidném prvním poločase bylo jasné, že se Union spokojí s tím, že diktovat tempo bude Mönchengladbach. A tento model hry pokračoval i ve druhém poločase. Hříbatům se ale nedařilo prolomit obranu hostů a nedostatečná aktivita je stála jakoukoli reálnou příležitost k prolomení nerozhodného stavu. Střídající Robin Hack sice vnesl do hry trochu nové energie, ale nedostatek kvality byl jasně patrný i jinde.

S přibývajícími minutami se i Union začal vydávat dopředu a dokonce měl šance na vstřelení branky. Nejblíže k tomu měl Yorbe Vertessen, který si vytvořil prostor na hranici pokutového území, ale jeho střela byla nevýrazná a brankáře Moritze Nicolase nezaskočila. Jeho druhý pokus odpoledne však už byl mnohem nebezpečnější, když gólmana Nicolase překonal, ale ke smůle fanoušků Unionu jeho střela skončila na levé tyčce.

Když už se zdálo, že utkání skončí bez branek, objevil se v posledním útoku zápasu český reprezentant Tomáš Čvančara a poslal domácí fanoušky do varu. Čvančara se po centrovaném míči do pokutového území vyšvihl nejvýše, ukončil sérii bez vstřelené branky od listopadu a zajistil Mönchengladbachu první výhru na domácím trávníku po více než 200 dnech.

Autor: Livesport.cz / SID/Flashscore

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele