7. kolo
19.10.2024 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Tim Kleindienst (© DAVID INDERLIED / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Kleindienst si doma pochutnal na bývalém zaměstnavateli, výhru nad Heidenheimem řídil dvěma góly

Fotbalisté Mönchengladbachu zvítězili doma nad Heidenheimem 3:2 a poprvé v roce 2024 si před vlastními fanoušky připsali dvě po sobě jdoucí výhry. Pod tříbodový zisk se dvěma góly podepsal bývalý útočník hostů Tim Kleindienst, jeho parťák Tomáš Čvančara odehrál závěrečnou desetiminutovku.

Soubor trenéra Gerarda Seoaneho padl na bundesligové půdě čtyřikrát z posledních šesti vystoupení a švýcarský kouč si tak přál, aby jeho svěřenci vstoupili do utkání s Heidenheimem pozitivně. To se mu však nevyplnilo, neboť jen přihlížel tomu, jak se soupeř v Borussia-Parku dostal ve 12. minutě do vedení. Brazilský útočník Léo Scienza si naběhl na odražený míč a dal svůj druhý ligový gól v sezoně poté, co brankář Moritz Nicolas zlikvidoval pokus Jana Schöppnera. Náladu v domácím táboře však razantně zlepšil Ko Itakura, který po rohovém kopu srovnal ve 22. minutě na 1:1.

Když měli domácí převahu, byl Hack velmi blízko tomu, aby poslal svůj tým do poločasového vedení, ale jeho hlavičku dokázal Kevin Müller konečky prstů vyrazit. Mönchengladbach ale musel čekat až do 62. minuty, aby dokonal obrat díky bývalému forvardovi Heidenheimu Kleindienstovi. Devětadvacetiletý hráč, který za svůj bývalý klub nastoupil ve 172 zápasech, se prosadil po elegantní zpětné přihrávce, kterou vymyslel Alassana Pléa.

Ještě horší to pro hostující tým bylo, když německý reprezentant Kleindienst dostal šanci skórovat podruhé z pokutového kopu. Dnes už zkušený forvard zachoval klid a vstřelil svůj pátý bundesligový gól této sezony. Když už si však hosté mysleli, že je veškerá naděje ztracena, byla nařízena další penalta po zákroku Juliana Weigla. Zodpovědnost na sebe vzal Marvin Pieringer, penaltu proměnil a připravil Borussii v Borussia-Parku nervózní závěr.

Domácí však nakonec hostujícímu tlaku i za přispění Tomáše Čvančary, jenž se dostal do hry v 81. minutě, odolali a připsali si třetí ligové vítězství v sezoně, díky čemuž se posunuli na 10. místo tabulky a vyrovnali se na devíti bodech devátému Heidenheimu.

Autor: Livesport.cz / SID/Flashscore

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Heidenheim slušně čelil letos silnému Gladbachu. Kkeindienst sázel góly,,svému" klubu bez výčitek svědomí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele