3. kolo
13.09.2024 20:30 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Karim Adeyemi (© AFP)

Adeyemi dvěma góly sestřelil Heidenheim a posunul Dortmund do čela

Borussia Dortmund porazila ve třetím kole Bundesligy Heidenheim 4:2 a vystřídala jej na čele tabulky. Na úspěchu BVB se velkou měrou podílel Karim Adeyemi, jenž na jeden gól nahrál a dva sám vstřelil.

Před reprezentační přestávkou si Heidenheim poradil s Augsburgem a stal se 35. týmem, který kdy stanul na čele Bundesligy, ale netrvalo dlouho a Dortmund se postaral o to, aby jeho vláda skončila. Úvodní tlak přinesl ovoce, když Adeyemi z pravé strany přihrál Donyellu Malenovi, jehož střela z hranice pokutového území zapadla do sítě. Domácí pak rozjeli rychlý protiútok, který skončil přesným pasem Juliana Brandta na Adeyemiho, a ten přesným obstřelem zvýšil na 2:0.

Mimochodem, přesně takhle dopadlo toto utkání v minulé sezóně - rovněž v pátek večer třetího hracího dne se Heidenheim vrátil do zápasu a zachránil remízu. Tato myšlenka hostům nejspíše dodala potřebné sebevědomí a chvíli před koncem úvodního dějství Omar Haktab Traoré našel centrem Marvina Pieringera, jehož přesná hlavička vedla ke snížení. Žlutočerným se ovšem vzpomínka na minulou sezonu nepozdávala a ještě před odchodem do šaten propadl centrovaný míč na Adeyemiho a ten pohodlným zakončením vrátil svému týmu dvougólový náskok.

V prvním poločase chyběl v útoku Dortmundu snad jen premiérový zásah Guirassyho, který byl před svým vystřídáním dvakrát blízko gólu, včetně situace, kdy se mu do cesty postavil Müller. Dortmund zpočátku druhé půle působil uspokojeným dojmem, ale po chvíli rozhodčí Robert Schröder ukázal po faulu Niklase Süleho na puntík a Maximilian Breunig z penalty opět snížil.

Heidenheim ve své první sezoně v Bundeslize sice předvedl několik famózních zvratů, ale tentokrát měl poslední slovo Dortmund. Traoré v nastaveném čase zahrál v pokutovém území rukou a Emre Can se z penalty nemýlil. Heidenheim se tedy na špici příliš neohřál, po slibném začátku sezony se ovšem jeho příznivci mohou těšit na zajímavý průběh ročníku.

Autor: Livesport.cz / SID/Flashscore

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele