3. kolo
15.09.2024 17:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Marvin Ducksch a Felix Agu (© AFP)

Brémy navzdory oslabení prohloubily trápení Mohuče, žolík Köhn rozhodl hned po nástupu

Brémy zvítězily v rámci třetího kola Bundesligy na hřišti Mohuče 2:1. Oba týmy vsítily před poločasovou přestávkou jednu branku, po hodině hry se však nechal vyloučit Marco Friedl. Oslabení ale hosty nezlomilo. Naopak pouhé dvě minuty po nástupu na hřiště vstřelil vítězný gól Derrick Köhn, čímž si zpříjemnil svůj debut za Die Werderaren.

Slibný začátek domácích byl rychle zapomenut. Dominik Kohr totiž srazil v pokutovém území Justina Njinmaha, což z penaltového puntíku potrestal v osmé minutě Marvin Ducksh. Kouč Bo Henriksen však se svým týmem zaznamenal pouhé dvě porážky v 16 zápasech, dalo se tak čekat, že se Mohuč nevzdá bez boje. Nadiem Amiri nejprve trefil ve 13. minutě břevno, krátce před uplynulou půlhodinou hry se již Die Nullfünfer dočkali.

Náběh Anthonyho Caciho způsobil zmatek mezi Niklasem Starkem a brankářem Michaelem Zettererem a po srážce obou hráčů mohl Lee Jae-sung zamířit do prázdné branky. Oba celky v úvodních dvou bundesligových zápasech remizovaly, a tak nebylo překvapením, že ani jeden z nich se ve zbytku poločasu nedopracooval k prolomení nerozhodného stavu.

Po výměně stran byla Mohuč aktivnější, dvojice reflexivních zákroků Zetterera ale znamenala udržení nerozhodného stavu. Domácí měli i nadále navrch a po Caciho snaze ve vápně musel Zetterer znovu zasahovat. Die Werderaner dostali další ránu, když kapitán Friedl jako poslední muž zfauloval Jonathana Burkardta a šel předčasně do sprch.

To však hosty jen povzbudilo a chytré střídání Oleho Wernera přineslo šokující gól, který jim vrátil vedení. Romano Schmid se prohnal přes několik soupeřů a připravil míč na levou stranu, kde Köhn svým prvním dotykem v Bundeslize trefil míč k bližší tyči.

Zbytek zápasu měla podle očekávání plně pod kontrolou Mohuč, ale Armindo Sieb hlavičkoval vedle tyče, což vystihovalo snahu domácích. Soupeř se navzdory oslabení ubránil a připsal si první tři body v tomto ročníku. Vzhledem k okolnostem bude výsledek pro Die Nullfünfer velkým zklamáním a 11zápasová série neporazitelnosti trvající od minulé sezóny před vlastními fanoušky končí.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele