6. kolo
06.10.2024 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Loïs Openda (© RB Lipsko)

Přesná trefa Opendy zajistila Lipsku tři body a prodloužila sérii bez porážky

Lipsko zvítězilo v šestém kole Bundesligy díky brance Loise Opendy na půdě Heidenheimu 1:0. Prodloužilo tak svou sérii neporazitelnosti v nejvyšší německé soutěži na 17 zápasů v řadě.

V souboji nejlépe bránících týmů Bundesligy Lipsko od začátku udávalo tón a tlačilo se do rychlých brejků, Openda jen těsně nedosáhl na přihrávku Benjamina Šeška. Heidenheim byl však odhodlán udržet neporažené Roten Bullen Marca Roseho na uzdě.

Hosté, kteří v posledních 16 ligových zápasech venku uhájili pouze jedno čisté konto, postupovali opatrně. Přesto to byli svěřenci Franka Schmidta, kdo měl více starostí. Xavi Simons v poslední větší šanci před přestávkou donutil brankáře Kevina Müllera k brilantnímu zákroku zblízka.

Šeško, který se v prvním poločase dostal do několika slibných pološancí, se krátce po přestávce gólově prosadil přesnou hlavičkou. Jeho branku však rozhodčí Sascha Stegemann neuznal pro faul v souboji a dal Heidenheimu šanci se znovu nadechnout. Jejich úleva však netrvala dlouho, protože hosté v 59. minutě konečně poprvé udeřili. Openda po přesné přihrávce Antonia Nusy střílel v pokutovém území z první přesně do dolního rohu branky domácích.

Následoval vytrvalý tlak Heidenheimu, který málem vyrovnal, když Jan Schoppner trefil břevno. V posledních minutách předvedl své reflexy Péter Gulácsi, který skvělými zákroky zajistil tři body pro favorita.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele