22. kolo
13.02.2010 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 3:1

Bayern pokračuje ve stíhací jízdě a díky dvougólovému vítězství ukrojil další branku z náskoku Leverkusenu, jehož skóre je pořád o jednu obdrženou branku lepší. Domácí nezačali nejlépe, Mnichov v 5. minutě šokoval Zidan. O vyrovnání se postaral domácí kapitán Van Bommel a po přestávce domácí dvěma góly utkání dootočili a i přes dalších mnoho šancí na domací, stejně jako na hostující straně Bayern zvítězil v poměru 3:1. Na zaváhání Leverkusenu však stále čeká.

Chladno, které sevřelo mnichovskou Allianz Arenu, zpočátku lépe vyhovovalo hostům, proti Benderovi museli na brankové čáře zasahovat nejprve Demichelis a po něm i Van Bommel. V páté minutě hlavičkoval Zieglerův výkop Zidan a po souboji s Van Buytenem překonal i Butta - 0:1.

Reakce domácích na sebe nechala trochu čekat, přišla však s precizní efektivitou. Ve 20. minutě byl nejprve v šanci Goméz, po něm střílel do tyče Müller a po následném rohu, po lehké Barriosově teči, Van Bommel ranou z 20 metrů vyrovnal. Branka domácí vmžiku dostala do tempa, v 26. to zkoušel Ribéry. 10 minut po něm byl rozvněž neúspěšný Goméz. Těsně před přestávkou pak Butta ještě dvakrát hlavou pozlobil Barrios a po hektickém začátku tak domácí první poločas zvládli dotáhnout do remízového konce.

To vše však jen proto, aby v druhém udeřili - v 5. minutě druhé půle si Ribéry vyměnil balon s Müllerem a přesnou přihrávkou do středu našel dobíhajícího Robbena, který nezaváhal a trefil se už ve čtvrtém zápase v pořadí. Bayern následně trochu polevil a ke slovu se dostalo BVB. V 61. minutě vyslal z přímého kopu varování Sahin. Tři minuty na to stejný hráč zahrál rohový kop na hlavu osamoceného Barriose, proti němuž fantasticky zakročil Butt. Z následného protiútoku se vyklubala situace zavánějící ofsajdem, Goméz totiž našlapoval krok za obráncem, ale tolerantní rozhodčí prominul a německý reprezentant se ze dvou stran prohnal kolem Subotiće a překonal i Zieglera - 3:1.

Hra však s dvougólovým vedením domácích na klidu nezískala, Butt znovu zazářil proti Gorßkreutzovi. Na druhé straně se v 84. minutě sám před Zieglerem ocitl Goméz, jeho příhřu Olići však skvěle odklidil Subotić. Minutu na to hlavičkoval po rohovém kopu Schweinsteiger do břevna. Domácí následně hru zklidnili a až do konce zápasu v klidu kombinovali na polovině soupeře.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Potvrdíme drtivou formu a konečně se dostaneme do čela! FC BAYERN 2:0 dortmund FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vyhraje,kluci jedeeeem!

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda.Nikdo nás nezastaví.BAYERN!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No to nevim....ač bych rád jakožto fanoušek Bayernu ale nemůžu si pomoct...ta obrana je hrozně nejistá snad to bude ve středu lepší a Bayern vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern ve středu doufám vyhraje a potvrdí roli favorita ,věřím vám kluci!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele